5 tips om in 2022 te shinen in je job

Ook 2021 werd een speciaal jaar op de werkvloer. Enfin, wegens thuiswerk voor velen vooral niet op werkvloer. Ook het nut van doktersbriefjes werd in vraag gesteld en die aanslepende virtuele koffiekletsen zijn toch beduidend minder spannend dan dat ouderwets geroddel in de fysieke koffiehoek. Maar hoe pak je het best aan in 2022? Het moederbedrijf van SWOP, House of HR, hield samen met professor Sofie Jacobs van de Antwerp Management School een bevraging over werkgeluk en distilleerde hieruit 5 tips waarmee jij in 2022 aan de slag kunt!

1. Niet in balans? Praat erover met een boomer!

Maar liefst 45% van de bevraagden worstelt momenteel met het vinden van een goede balans tussen werkgeluk, mentale gezondheid en productiviteit. Praat erover met die oudere collega waarmee je goed opschiet, hij of zij heeft wellicht ervaring zat met het zoeken naar de juiste balans.

2. Niet langer happy? Verander van job!

De meeste ondervraagden die in 2021 van werk veranderden ervaren meer evenwicht en financiële zekerheid op hun nieuwe job en halen er ook meer voldoening uit. Kiezen voor een nieuwe job is vaak kiezen voor nieuw werkgeluk!

3. Overdrijf echter niet met jobhoppen

Onze raad in puntje 2 is helemaal oké, maar overdrijf er niet mee. Het is overal wel iets en uiteindelijk moet je ergens rust vinden. Het onderzoek toont aan dat de mentale gezondheid van mensen die 10 keer of vaker van job veranderden lager ligt dan bij wie dit 3 tot 5 keer deed. Weet je niet goed welke bedrijven het best bij jou passen? Download de SWOP app en doe onze bedrijfscultuurtest!

4. Jaag je dromen na

Droom je al jaren van die ene uitdaging, maar durf je niet te springen omdat er misschien minder geld of werkzekerheid bij hoort? Overweeg die sprong dit jaar toch maar! Wie zijn roeping volgt, ervaart meer arbeidsvreugde. Wie werk daarentegen enkel als een bron van inkomsten of status ziet, is beduidend minder happy. Je roeping nog niet ontdekt? Download de SWOP app en doe onze persoonlijkheidstest!

5. Wees gul met complimenten

Ja hoor, óók je leidinggevende kan een compliment verdragen! Bijna iedereen hecht veel belang aan fijne werkrelaties en kikkert op van positieve feedback. Toch blijkt dat slechts 14% effectief voldoende complimentjes krijgt. Dat doen we dit jaar met zijn allen gewoon beter, toch?

Download SWOP en scoor je droomjob. Veel succes!