5 vragen om zeker te stellen tijdens je sollicitatiegesprek

Dat obligatoire vragenrondje op het einde van je sollicitatiegesprek? Da’s het uitgelezen moment om te tonen hoeveel interesse je écht hebt in de job. Maar het is vooral ook een kans om ongegeneerd te achterhalen of de functie 100% bij je past. Ontdek 5 vragen die je heel wat nuttige info kunnen opleveren!

1. Hoe zal ik begeleid worden in deze job?

Wil je je job goed kunnen uitvoeren, dan heb je – zeker de eerste werkweken – nood aan begeleiding. Ook is coaching niet onbelangrijk om te evolueren in je functie. Vraag je potentiële werkgever dus zeker hoe dat zit. Krijg je een meter of peter op de werkvloer? Mag je de eerste dagen meelopen met een ervaren rot in het vak? Of laat je werkgever je helemaal vrij en gaat hij ervan uit dat je je plan wel trekt?

2. Hoe (vaak) evalueren jullie mijn werk?

Tijdens evaluatiemomenten krijg je de kans om te horen of je goed bezig bent en wat je werkpunten zijn. In sommige organisaties vinden zulke gesprekken regelmatig plaats, in andere eerder sporadisch. Is feedback voor jou erg belangrijk, dan is het handig om te weten hoe vaak er een evaluatiegesprek zal doorgaan. Pols meteen ook waarop ze je werk precies beoordelen. Is het bijvoorbeeld heel belangrijk dat je nauwkeurig te werk gaat in deze job, maar ben je zelf behoorlijk chaotisch? Dan weet je dit best voor je je handtekening zet onder je contract.

3. Hoe zal mijn werkdag er ongeveer uitzien?

Doorgaans staat het takenpakket wel opgesomd in de vacature, maar dat geeft je niet altijd een beeld van je werkdagen. Zal je regelmatig onderweg zijn? Werk je voornamelijk in teamverband of eerder zelfstandig? Krijg je bij een fysiek uitdagende job af en toe de mogelijkheid om wat te rusten en minder zware taken te doen? Als je weet hoe een typische werkdag er ongeveer zal uitzien, zijn al die vragen meteen beantwoord.

4. Wat zijn de groeimogelijkheden?

Heb je veel ambitie? Dan vind je het waarschijnlijk belangrijk om te kunnen groeien in je loopbaan. Zorg in dat geval dat je wat perspectief hebt en vraag naar de groeimogelijkheden in deze job. Vraag eventueel wat de persoon die vroeger deze functie had op dit moment doet. Zo weet je meteen of die persoon het bedrijf intussen verlaten heeft of is doorgegroeid binnen de organisatie.

5. Hoe ziet het verdere sollicitatieproces eruit?

Een goede afsluiter: wat nu? Geen enkele sollicitant wacht graag eindeloos op een telefoontje, dus aarzel niet om te vragen wanneer je feedback zal krijgen. Ga ook na wat er zal gebeuren als dat nieuws positief is. Hoeveel sollicitatierondes komen er nog aan? Waaraan mag je je verwachten tijdens de volgende rondes? En kan je al iets voorbereiden? Hoe meer je weet, hoe minder je zal stressen. Succes!