Zit je met een vraag?

Swipe even door onze FAQ, wie weet vind je daar het antwoord! Zit je nog met een vraag? Neem dan contact met ons op!

FAQ voor de kandidaat

Hoe gebruik ik SWOP?
Download de SWOP app in de Play Store of de App Store en registreer gratis met je naam en e-mailadres. Geef in welke job je zoekt en waar je hem wil uitvoeren. Op basis van je keuzes krijg je vacatures te zien die aansluiten bij je wensen.
Welke vacatures krijg ik te zien?

Onze online vacaturezoeker verzamelt alle online vacatures en brengt deze samen in de SWOP app. Als je bij ‘gewenste functie(s)’ aangeeft wat je graag wil doen, gebruikt SWOP deze informatie om vacatures nog beter te matchen met jouw wensen en talenten.

Wat doet een carrièreplanner?
SWOP’s carrièreplanner Davigna staat voor jou klaar om je te ondersteunen in je zoektocht naar je volgende uitdaging. Ze is er voor jou als je een vraag hebt over de app of over je gewenste nieuwe job. 48 uur na je sollicitatie neemt Davigna contact met je op om alles even te overlopen.
Ik zie een leuke vacature! Wat nu?

Zie je een leuke vacature waarop je wil solliciteren? Dan ‘swipe’ je gewoonweg naar rechts met je vinger op het scherm om te solliciteren. Een hartje verschijnt, je sollicitatie is verstuurd! Het SWOP-team neemt binnen de 48 uur contact met je op. Beloofd!

Wat gebeurt er met mijn gegevens?
SWOP gebruikt je gegevens wanneer jij zelf solliciteert voor een bepaalde job. In dat geval sturen we een e-mail naar het bedrijf in kwestie met jouw naam, voornaam, telefoonnummer en e-mailadres. Op die manier heeft het bedrijf voldoende informatie om je te kunnen contacteren. Kies je ervoor om een CV mee te sturen met je sollicitatie? Dan is deze ook beschikbaar voor het bedrijf.
Wat is een bedrijfscultuurtest?

Samen met de UGent ontwikkelden we een bedrijfscultuurtest (What do I want?) die jou inzicht geeft in wat jij belangrijk vindt. “Wat verwacht ik van een werkgever?” “In wat voor sfeer wil ik werken?” Je kan deze test maken wanneer je je registreert bij SWOP.

Ik ondervind een probleem in de app, wat moet ik doen?

Ondervind je problemen tijdens je registratieproces of bij het gebruik van SWOP? Neem dan contact op met je carrièreplanner Davigna of rapporteer je probleem door onderaan bij ‘Mijn profiel’ op ‘Een probleem melden’ te klikken.

Wat gebeurt er na mijn sollicitatie via SWOP?
Jouw sollicitatie komt rechtstreeks terecht bij het bedrijf in kwestie. Zij krijgen de kans om jou te contacteren voor een kennismaking. Omdat we weten dat snelle feedback belangrijk is, gaan wij ook aan de slag. Je carrièreplanner Davigna belt je ten laatste 48 uur na je sollicitatie op om alles even te overlopen. Wij hopen vooral dat jij snel een fijne uitdaging vindt via SWOP. Dan is onze missie geslaagd!

FAQ voor bedrijven over SWOP

Moet ik betalen wanneer ik een sollicitant via SWOP wil aanwerven?
Nee. SWOP (Recruiter) is een gratis platform. Alle kandidaten die rechtstreeks op jouw vacature solliciteren, kan je gratis contacteren en aanwerven als er een match is. Ons applicant tracking system SWOP Recruiter biedt naast een aantal gratis functies ook enkele interessante betalende features. Je kan je vacatures bijvoorbeeld meteen publiceren op verschillende job sites (via een multiposter) of je kandidaten laten pre-screenen door het SWOP-team.
Hoe komt mijn vacature op SWOP terecht?
Via een online zoekmachine verzamelen we publieke data, zoals jouw vacature, die we samenbrengen op één plek: de SWOP-app. Daar zijn de vacatures beschikbaar voor een groot aantal sollicitanten, gewoon via hun smartphone!
Mijn vacature verschijnt niet op SWOP, hoe komt dat?
Onze vacaturezoeker slaagt er nog niet in om alle online vacatures te vinden en op te pikken. We werken eraan om dit te verbeteren. Wil je je vacature toch op SWOP? Registreer je dan op SWOP Recruiter en plaats je vacature zelf makkelijk online op de app!
Hoe zorg ik ervoor dat mijn vacatures niet meer gepubliceerd worden op SWOP?
Wil je je uitschrijven voor onze service? Dat kan via deze weg.
Wat kan SWOP voor mij betekenen?
Je vacature wordt getoond aan een groot aantal mensen die zich aanmelden op SWOP om een overzicht te krijgen van vacatures in hun regio en interessegebied. Dit betekent meer visibiliteit en bereik voor jouw bedrijf. Sollicitaties komen rechtstreeks in je mailbox terecht. Zo vergroten we je kansen op het vinden van schaars talent. En dit helemaal gratis!
Kan ik de instroom ontvangen op een ander mailadres?
Dat kan, door je gratis te registreren op SWOP Recruiter. Daar kan je makkelijk je bedrijfsgegevens aanpassen en vlot je kandidaten funnel beheren.
Ik heb een sollicitatie ontvangen met CV. Hoe krijg ik hier toegang toe?
Dat kan door je te registreren op SWOP Recruiter. Je krijgt een duidelijk overzicht van je kandidaten funnel en kan hier gratis het CV raadplegen.
Waarom ontvang ik niet bij elke sollicitatie een CV?
Wanneer iemand solliciteert via SWOP, kan hij/zij zelf kiezen om een CV mee te sturen of niet.
Kunnen sollicitaties in SWOP gelinkt worden aan een bestaand ATS/rekruteringsplatform?
Helaas nog niet. Indien je ons hiervan op de hoogte brengt, kan hetSWOP-team hiervan wel kennisgeven aan de kandidaat bij het eerste contact. Dit automatisch meenemen lukt (nog) niet.
Ik heb een nieuwe vacature online gezet. Wanneer wordt deze opgepikt door SWOP?
Onze vacaturezoeker doorzoekt het internet elk uur op nieuwe data. Dit wil zeggen dat je vacature maximum na een uur opgepikt en gepubliceerd wordt op SWOP.

FAQ voor bedrijven over SWOP Recruiter

Is SWOP Recruiter gratis?
Ja, de basisfuncties van SWOP Recruiter zijn volledig gratis. Je kan je bedrijf registreren en gebruik maken van verschillende tools zoals een vacaturewizard, kandidaten funnel en chatfunctie. Ook CV’s en persoonlijkheidstesten raadplegen is gratis. Wil je toch gebruik maken van één van de betalende features? Dat kan via ons handig online betaalsysteem.
Waarom moet ik mijn BTW-nummer doorgeven bij de registratie?

SWOP Recruiter is een online platform dat online vrij beschikbaar is. Dit wil zeggen dat iedereen zich gratis kan registreren. Om ervoor te zorgen dat niemand anders namens jouw bedrijf kan registreren en vacatures kan publiceren, vragen wij je om een BTW-nummer door te geven.
Als wij je registratie ontvangen, doen we een background check om te verzekeren dat jij werkzaam bent voor het bedrijf dat je hebt opgegeven. Is dit in orde? Dan krijg je toegang tot het platform. Deze check gebeurt doorgaans binnen de 24 uur.

Kan ik het SWOP team inschakelen om sollicitanten te screenen?
We weten dat je tijd kostbaar is en daarom kan je het SWOP-team inschakelen om de eerste selectie van sollicitanten van je over te nemen. Bij deze pre-screening gaat één van onze gespecialiseerde recruiters voor jou aan de slag. Jij geeft je vereisten door en wij bezorgen je achteraf alle feedback zodat je zelf kan beslissen of je verder wil gaan met de kandidaat. Voor deze functie betaal je 1 token per pre-screening. (1 token = € 100 excl. BTW)
Ik heb een vacature gepubliceerd via SWOP Recruiter. Krijg ik een melding wanneer er nieuwe kandidaten in de funnel komen?
Bij je profielinstellingen in SWOP Recruiter kan je kiezen om dagelijks een notificatiemail te ontvangen met updates over sollicitaties, nieuwe chats, … Deze optie staat standaard aan. Krijg je geen mails? Ga dan zeker even kijken of de optie is aangevinkt.
Wat is een Multiposter?
Je kan je vacatures via SWOP Recruiter in één klik nog meer visibiliteit geven. Dat kan dankzij onze Multiposter-functie, die je vacature automatisch plaatst op één of meerdere job boards naar jouw keuze. Je krijgt deze optie aangeboden wanneer je een nieuwe vacature aanmaakt in het SWOP Recruiter platform. Voor deze functie betaal je via ons handig online betalingssysteem.
Nemen jullie testen af van sollicitanten?
In samenwerking met UGent ontwikkelden we twee testen: een persoonlijkheidstest aan de hand van de Big 5 en een bedrijfscultuurtest die peilt naar de omgeving en bedrijfscultuur waarin de kandidaat het gelukkigst zal zijn. Elke SWOP gebruiker kan deze testen gratis invullen. Ontvang je een sollicitatie en wil je te weten komen of de kandidaat de testen heeft ingevuld? Registreer je bedrijf dan gratis op ons SWOP Recruiter platform. Indien de sollicitant gekozen heeft om de testen openbaar te maken, dan kan je deze hier bekijken. De persoonlijkheidstest kan je gratis bekijken. Voor de bedrijfscultuurtest betaal je via ons makkelijk online betalingssysteem. Heeft de sollicitant de testen nog niet afgelegd/gedeeld? Dan kan je hem/haar vragen om ze te maken of te delen via de chat functie. Registreer je op SWOP Recruiter om op de hoogte te blijven van alle nieuwe features.
Benjamin - SWOP

Heb je een vraag over SWOP of SWOP Recruiter?
Benjamin helpt je graag verder!

Wil je je uitschrijven van SWOP? Dat kan hier.
SWOP - Logo
Scan de QR-code, download de app en krijg onmiddellijk toegang tot duizenden vacatures!
SWOP - install Google Play
SWOP - LOGO
Scan de QR-code, download de app en krijg onmiddellijk toegang tot duizenden vacatures!
SWOP - Install APP Store