Vragen?

Hieronder sommen we alvast een aantal veelvoorkomende vragen op. Swipe er even door, wie weet vind je hier al het antwoord waarnaar je zoekt?

FAQ voor de kandidaat

u

Hoe start ik mijn zoektocht?

Download de SWOP app in de Play Store of de App Store en registreer gratis met je naam en e-mailadres. Geef in wat je wil doen en waar je dat wil doen. Op basis van je keuze krijg je tal van vacatures te zien. 

u

Welke vacatures worden getoond?

SWOP werkt op basis van ‘scraping’. Dit wil zeggen dat wij alle online gepubliceerde vacatures gaan samenbrengen op één platform. Dus eigenlijk worden alle vacatures binnen België getoond op onze app. Makkelijk, niet? 

u

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

SWOP gebruikt enkel en alleen je gegevens wanneer jij zelf solliciteert voor een bepaalde job. In dat geval sturen wij een e-mail naar het bedrijf in kwestie met jouw naam, voornaam, telefoonnummer en e-mailadres. Op die manier heeft het bedrijf voldoende informatie om je te kunnen contacteren. 

u

Ik zag een leuke vacature! Wat nu?

’t Is simpel. Zie je een leuke vacature? Dan swipe je gewoonweg naar rechts om te solliciteren. Wij nemen binnen de 48u contact met je op. Beloofd!

u

Door wie word ik gecontacteerd?

Het bedrijf waar je solliciteerde kan rechtstreeks contact met je opnemen. Daarnaast zal ook onze SWOP Consultant je gegarandeerd binnen de 48 uur contacteren om vinger aan de pols te houden.

u

Wat doet de SWOP Consultant?

Er zijn voor jou! En da’s echt waar. Onze SWOP Consultant zorgt ervoor dat je binnen de 48 uur gecontacteerd wordt en luistert naar wat jouw wensen en noden zijn. Daarnaast is deze persoon ook jouw aanspreekpunt in geval van vragen of moeilijkheden met de app.

FAQ voor de werkgever

u

Hoe komt mijn vacature op SWOP?

Via ‘scraping’. SWOP brengt alle online gepubliceerde vacatures in België samen op één platform, dus ook die van u.

u

Is SWOP écht gratis?

100% – er zijn geen addertjes onder het gras of kleine lettertjes. Wij publiceren uw vacatures geheel kosteloos en zorgen ervoor dat u snel die nieuwe medewerker vindt.  

u

Wat met de opvolging van de sollicitatie?

Wanneer een kandidaat solliciteert, wordt u hiervan op de hoogte gebracht via e-mail. De bedoeling is dat u deze kandidaat zo snel mogelijk contacteert. Na sollicitatie gebeurt de opvolging namelijk door u zelf. Wij nemen na 48 uur nogmaals contact op met de sollicitant om te polsen naar de status van de sollicitatie.

u

Wat zijn de voordelen voor mij?

Er zijn tal van voordelen. Enerzijds krijgt uw vacature meer bereik en krijgt u dus meer rechtstreekse instroom. Dit zonder dat u hier extra aandacht of centen aan moet besteden.

u

Hoe krijg ik instroom?

Van zodra de kandidaat een zoekopdracht ingeeft waaraan uw vacature voldoet, wordt ze getoond in de resultatenlijst. Solliciteert de kandidaat op uw vacature, dan krijgt u hiervan een e-mail met daarin de contactgegevens van deze persoon. De opvolging doet u zelf.

u

Ik wil niet dat mijn vacatures getoond worden op SWOP.

Ben je zeker? We kunnen u uiteraard niet dwingen, maar zetten wel nog even de voordelen voor u op een rijtje: 

  • Meer bereik van uw vacature
  • Meer rechtstreekse instroom
  • Geen extra administratie
  • Volledig kosteloos

Wat ons betreft is dit een win-win situatie. Toch niet overtuigd? Laat het ons weten via het contactformulier.