Waarom persoonlijkheids- en bedrijfscultuurtesten soms écht een meerwaarde kunnen betekenen

Als je de laatste jaren solliciteerde, ben je hoogstwaarschijnlijk al eens in aanraking gekomen met persoonlijkheids- en bedrijfscultuurtesten. Bedrijven schakelen deze graag in om erachter te komen of jij als persoon binnen de organisatie past.

Waar veel mensen niet bij stilstaan, is dat deze testen ook jóu kunnen helpen in je zoektocht naar dé next step.

SWOP heeft in samenwerking met UGent twee testen ontwikkeld. Deze geven jou wellicht meer inzichten in je gedragingen en in wat voor jou belangrijk is om je goed te voelen in een job.

1. Je vergroot je zelfkennis

“Zelfkennis is het begin van alle wijsheid”. Ook wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging is inzicht in je eigen persoonlijkheid belangrijk. Jouw persoonlijkheid heeft namelijk een grote impact op je gedrag, je omgang met je omgeving, hoe je denkt en voelt. Met andere woorden: dit heeft ook invloed op je job keuze.

Zelfzekere jongleur, gevoelige losbol of zorgeloos podiumbeest? Ontdek het via SWOP!

2. Je maakt een professionele indruk

Wil je meteen een duidelijk en objectief beeld schetsen van wat jouw meerwaarde kan zijn voor een bedrijf? Gebruik dan de resultaten van de persoonlijkheidstest om jouw sterke kanten extra in de verf te zetten. Het awkward moment waarop gevraagd wordt naar je groeipunten counter jij vlot door de inzichten die je via de test verkregen hebt.

3. Meer kans op een geschikte job

De meerwaarde van een persoonlijkheidstest hebben we al uit de doeken gedaan. Als je daarnaast via een bedrijfscultuurtest kan ontdekken wat jij nodig hebt om gelukkig te zijn binnen een omgeving, wordt de kans op een geslaagde match aanzienlijk groter.

Mensen die goed passen binnen hun omgeving voelen zich gelukkiger en gemotiveerder. Het is dan ook belangrijk dat er een fit is op basis van waarden, visie en interesses.

Of jij de Steve Jobs, de Criticus of de Freelancer bent?

4. Authenticiteit brengt je het verst

Veel mensen vragen zich af welk antwoord ze tijdens een persoonlijkheids-of bedrijfscultuur test moeten aanduiden: het vermoedelijk sociaal wenselijke of het meest eerlijke? Er bestaan geen goede of slechte antwoorden. Wij raden aan om authentiek op de vragen te antwoorden zodat je voor jezelf in de eerste plaats een goed inzicht krijgt. Jij beslist of je de resultaten al dan niet deelt.

Tip: je kan onze testen als PDF-file downloaden en doorsturen.

Interesse om in contact te komen met onze career managers?

hello@swop.com

Onze testen ontdekken? Download de SWOP-app en registreer jezelf.