Laad je ijzersterk cv in via SWOP en scoor een job

Voortaan laad je je eigen cv op via SWOP, dé app voor werkvinders. Maar hoe zorg je dat je cv ook echt scoort bij werkgevers? Met deze tips wordt het een eitje.

Zo plaats jij je cv in SWOP

Wil je snel opgemerkt worden door meerdere werkgevers? Of een job vinden die echt bij je past? Zet SWOP voor je aan het werk.

Je kunt je cv rechtstreeks in de app aanmaken met de SWOP cv creator. Wil je er liever een persoonlijke twist aan geven? Vanaf nu kun je ook je eigen cv in SWOP opladen. Dat doe je zo:

En zo stel je een sterk cv op

De SWOP-app toont je cv automatisch aan alle werkgevers die op zoek zijn naar iemand als jij. Dus zorg je maar beter dat hij van het scherm spat. Hoe je dat doet? Check dan onze tips:

 

  • Strakke structuur. Presenteer je ervaring overzichtelijk, liefst in rubrieken met heldere titels en subtitels: persoonlijke gegevens, opleiding, beroepservaring, talenkennis, kennis van informatica en varia. 

  • Kort en krachtig. Een sterk cv is maximaal anderhalve pagina lang. Wijd alleen uit over de echt relevante zaken: licht bijvoorbeeld je verantwoordelijkheden toe van een gelijkaardige job als die waarvoor je solliciteert. Doe dat met trefwoorden, of alleszins zo kort mogelijk.   

  • Alleen relevante feiten. Een goede cv betekent niet: de waarheid aandikken of de feiten verdraaien, zelfs niet als je weinig of geen werkervaring hebt. Wat telt voor werkgevers is hoe helder en beknopt je toont wat je in je mars hebt. Zo vertelt pakweg je leiderservaring bij de Chiro al heel wat over je. 

  • Vermijd schrijffouten. Wil je dat je cv meteen in de prullenmand belandt? Maak dan een boel schrijffouten, of kies voor de creatieve spelling op je favoriete messaging platform. Niet dus!

  • Visueel aantrekkelijk. Wees vriendelijk voor de ogen van je lezers. Zorg voor een evenwichtige bladspiegel met voldoende witruimte. Kies een rustig en neutraal lettertype, in pt 10 tot 12, zet je titels en subtitels iets groter of in een steunkleur. Zet belangrijke informatie in het vet, of in de steunkleur. Beperk je tot maximum 2 kleuren. 

  • Toon waar je voor staat. Echt scoren? Denk even na over wat je wil betekenen  voor je werkgever, en wat jij als professional als persoonlijk streefdoel hebt. Schrijf dat neer als een mission statement en zet het bovenaan je cv. 

Meer weten? Lees ook deze tips voor een goed cv eens. Wil je liever meteen zelf aan de slag gaan? In onze SWOP-app vind je een handige cv-template. Of maak hem in onze cv creator aan. Wedden dat je meteen superprofessioneel overkomt? 

Veel succes!