Vragen?
Hieronder sommen we alvast een aantal veelvoorkomende vragen op.

Swipe er even door,
wie weet vind je hier al het antwoord waarnaar je zoekt?

Faq voor de kandidaat

Hoe gebruik ik SWOP?

Download de SWOP app in de Play Store of de App Store en registreer gratis met je naam en e-mailadres. Geef in welke job je ambieert en waar je dat wil doen. Op basis van je keuzes krijg je tal van vacatures te zien.

Welke vacatures worden getoond?

Via onze online vacaturezoeker brengen we met SWOP massa’s gepubliceerde vacatures in België samen op één job platform. Op basis van de voorkeur en de locatie/afstand die jij ingeeft, krijg je alle vacatures te zien die aan jouw voorwaarden voldoen. Makkelijk toch?

Wat doet de SWOP Recruiter?

Jouw begeleiden in jouw zoektocht! Onze SWOP Recruiter contacteert je binnen de 48 uur en luistert naar wat jouw wensen en noden zijn. Daarnaast is deze persoon ook jouw aanspreekpunt in geval van vragen of moeilijkheden met de app.

Het bedrijf waar je solliciteerde kan desgewenst ook de hulp inschakelen van onze SWOP Recruiters.
Ons team bestaat uit specialisten in retail, sales, marketing, administratie, logistiek, IT, engineering, bouw en arbeidersprofielen. Bovendien hebben alle SWOP Recruiters meer dan 3 jaar ervaring in rekrutering en aanwerving. Je wordt dus steeds bijgestaan door een specialist ter zake.

Je ziet een leuke vacature! Wat nu?

Zie je een leuke vacature waarop je wil solliciteren? Dan ‘swipe’ je gewoonweg naar rechts met je vinger op het scherm om te solliciteren. Een hartje verschijnt, je sollicitatie is verstuurd! Ons SWOP team neemt binnen de 48u contact met je op. Beloofd!

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

SWOP gebruikt enkel en alleen je gegevens wanneer jij zelf solliciteert voor een bepaalde job. In dat geval sturen wij een e-mail naar het bedrijf in kwestie met jouw naam, voornaam, telefoonnummer en e-mailadres. Op die manier heeft het bedrijf voldoende informatie om je te kunnen contacteren.

Wat is een bedrijfscultuurtest?

Wij hebben samen met de universiteit van Gent een bedrijfscultuurtest (What do I want?) opgezet die jij vrijblijvend kan invullen wanneer je registreert in één van onze apps. Aan de hand van een lijst vragen, geef jij aan welke bedrijfscultuur het beste bij jou aanleunt: wat verwacht ik van een werkgever, de sfeer op het bedrijf…Heel erg interessant voor een nieuwe werkgever om jou beter te leren kennen en in te schatten of jouw profiel een goede match zou zijn met hen. Je bent niet verplicht deze test in te vullen maar als je op een vacature positief reageert, kan het voorkomen dat het bedrijf vraagt om de test alsnog in te vullen. De test invullen neemt slechts enkele minuten in beslag.

Faq voor de werkgever over SWOP

Is SWOP Recruiter gratis?

Ja, de basisfunctionaliteit is en blijft gratis. Je kan uw bedrijf gratis registreren en gebruik maken van de meeste functionaliteiten van het platform zoals vacatures aanmaken en beheren, personaliseren met uw bedrijfslogo, het overzicht van de sollicitanten bewaren en vlot kunnen chatten met uw sollicitanten…Er bestaat de mogelijkheid om voordelig credits aan te kopen die kunnen gebruikt worden voor het bestellen van een pre-screening. Tegen betaling kan u tevens een ‘What do I want’ test opvragen en inkijken.

Wat is een pre-screening?

Enkel beschikbaar na registratie op SWOP Recruiter. Bij een pre-screening gaat één van onze professionele SWOP recruiters aan het werk voor u en zal er een eerste sollicitatiegesprek worden afgenomen met de kandidaat. Dit gesprek zal digitaal verlopen op basis van de vragen en input die het SWOP team van u heeft ontvangen. Na het gesprek ontvangt u van ons alle feedback zodat u zelf verder kan. Voor een pre-screening betaalt u 1 credit (ter waarde van 100€).

Ons team bestaat uit specialisten in Retail, Sales, Marketing, Administratie, Logistiek, IT, Engineering, Bouw en Arbeidersprofielen. Een pre-screening gebeurt dus telkens door een specialist ter zake. Bovendien hebben alle SWOP recruiters meer dan 3 jaar ervaring in rekrutering en aanwerving.

Wat doet de SWOP Recruiter?

Jouw begeleiden in jouw zoektocht! Onze SWOP Recruiter contacteert je binnen de 48 uur en luistert naar wat jouw wensen en noden zijn. Daarnaast is deze persoon ook jouw aanspreekpunt in geval van vragen of moeilijkheden met de app.

Het bedrijf waar je solliciteerde kan desgewenst ook de hulp inschakelen van onze SWOP Recruiters..
Ons team bestaat uit specialisten in retail, sales, marketing, administratie, logistiek, IT, engineering, bouw en arbeidersprofielen. Bovendien hebben alle SWOP Recruiters meer dan 3 jaar ervaring in rekrutering en aanwerving. Je wordt dus steeds bijgestaan door een specialist ter zake.

Hoe kan ik credits bekomen?

Na registratie van uw bedrijf op SWOP Recruiter hebt u de mogelijkheid om credits aan te kopen per set van 5 (waarde 500€). Met 1 credit kan u 1 pre-screening laten uitvoeren.

Waar kan ik registreren voor SWOP Recruiter?

Om te registreren dient u uw bedrijfsgegevens, inclusief BTW nummer in te vullen. Het platform van SWOP Recruiter werkt enkel via desktop. Registreren kan hier.

Wat zijn de voordelen van SWOP Recruiter?

Ga zelf aan de slag met uw vacatures in SWOP. Na registratie van uw bedrijf op SWOP Recruiter, krijgt u gratis toegang tot alle basisfunctionaliteiten op het platform.

U kan bestaande vacatures makkelijk aanpassen, personaliseren met bedrijfslogo en kleur en u kan zelf nieuwe vacatures aanmaken en posten. Vacatures die reeds zijn ingevuld, kan u zelf offline halen. Bovendien krijgt u een makkelijk te gebruiken visueel overzicht van al uw vacatures en kan u zelf de status aanpassen naargelang het verloop van het sollicitatieproces (vb. Kandidaat An komt op 1ste gesprek, Samira krijgt een loonvoorstel, Jens werd niet weerhouden,…)

Er is een chatfunctie die u toelaat om met elke kandidaat direct contact te hebben. U kan nog een stapje verder gaan door een bedrijfscultuurtest (What do I want? Test) op te vragen en een pre-screening aan te vragen bij het SWOP team. Beide opties zijn verkrijgbaar aan een voordelig tarief en zullen u helpen de gewenste kandidaten beter te leren kennen met feedback en ondersteuning van het SWOP team.

Welke testen bieden wij aan?

Wij hebben samen met de Universiteit van Gent 2 testen ontwikkeld: een persoonlijkheidstest (Who am I?) aan de hand van de BIG 5 en een bedrijfscultuurtest (What do I want?) die peilt naar de omgeving en bedrijfscultuur waar de kandidaat zich het gelukkigst in voelt. Kandidaten kunnen deze testen vrijblijvend via onze SWOP app invullen. Deze testen zijn een meerwaarde voor zowel kandidaten als voor bedrijven.

Hoe kan ik de resultaten van de testen raadplegen?
Dit kan na registratie van uw bedrijf op SWOP Recruiter. Indien de kandidaat de testen reeds heeft ingevuld, kan u inzage bekomen.
Who am I? Test = gratis inzage
What do I want? Test = 50€ per testinzage via rechtstreekse facturatie
Indien nog niet ingevuld, dan kan u de gewenste kandidaat vragen of hij/zij bereid is de test af te nemen via de chat functie in SWOP Recruiter.

Voor wie is SWOP Recruiter?

SWOP Recruiter is gericht naar alle bedrijven die nog meer inflow en visibiliteit willen genereren. Dit door gratis uw eigen vacatures te beheren op ons platform. Bovendien biedt SWOP Recruiter de mogelijkheid om te fungeren als ATS (Applicant Tracking System) en zo uw kandidatenpool te beheren. Chatten met kandidaten is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Indien gewenst kan u een pre-screening laten uitvoeren via ons SWOP Team of testen aankopen.

Moet ik betalen wanneer ik een kandidaat wil aanwerven?

Nee. SWOP Recruiter is een gratis applicatie. Enkel wanneer u vrijblijvend een pre-screening wenst of de resultaten van een What do I want? test wenst in te kijken, is betaling vereist. Alle andere functionaliteiten zijn gratis en verlopen volgens uw initiatief en acties.

Faq voor de werkgever over SWOP Recruiter

Hoe komt mijn vacature op SWOP?

Via onze online vacaturezoeker brengen we met SWOP massa’s gepubliceerde vacatures in België samen op één job platform, dus zo ook deze die van uw bedrijf online werden gepubliceerd.

Wat zijn de voordelen van SWOP voor mij als werkgever?

Tal van voordelen! Enerzijds krijgt uw vacature meer bereik en krijgt u dus meer rechtstreekse instroom. Dit zonder dat u hier extra aandacht of geld moet aan besteden. Anderzijds kan u via SWOP Recruiter zelf aan de slag met uw vacatures in SWOP: bestaande vacatures aanpassen, personaliseren of zelf nieuwe vacatures aanmaken, dit alles samen met een handig overzicht waarin u de vacatures kan opvolgen, rechtstreeks chatten met kandidaten en nog veel meer!

Kan ik de instroom ontvangen op een ander mailadres dan hetgeen nu opgepikt wordt?

Dat kan door uw bedrijf te registreren op SWOP Recruiter en daar het correcte mailadres te noteren.

Waarom zit er geen cv bij de sollicitatie?

SWOP is een job app die gericht is op intuïtief solliciteren. Vandaar dat kandidaten makkelijk en snel met een eenvoudige ‘swipe’ naar rechts kunnen solliciteren. Een cv bijvoegen is een vrijwillige optie die we binnenkort beschikbaar maken in SWOP. Wenst u echter nu al een cv van de kandidaten te ontvangen, registreer uw bedrijf dan op SWOP Recruiter en vraag de kandidaten via de rechtstreekse chatfunctie om hun cv door te sturen.

Ik wil niet dat mijn vacatures getoond worden op SWOP.

Ben je zeker? We kunnen u uiteraard niet dwingen, maar zetten wel nog even de voordelen voor u op een rijtje:

  • Meer bereik van uw vacature
  • Meer rechtstreekse instroom
  • Geen extra administratie
  • Volledig kosteloos

Wat ons betreft is dit een win-win situatie. Toch niet overtuigd? Dan kan u zich hier uitschrijven.

Waarom verschijnt mijn vacature niet in SWOP?

Jammer genoeg slaagt onze vacaturezoeker er nog niet in om alle online vacatures te vinden en op te pikken. We werken eraan om dit te verbeteren. Wenst u alsnog gebruik te maken van SWOP, dan kan u als bedrijf steeds via de SWOP Recruiter toepassing deelnemen aan het platform. Registreer en ga zelf aan de slag met uw vacatures in SWOP.

Hoe krijg ik instroom?

Van zodra de kandidaat een zoekopdracht ingeeft waaraan uw vacature voldoet, verschijnt deze in de resultatenlijst van de kandidaat. Solliciteert de kandidaat op uw vacature, dan krijgt u hiervan een e-mail met daarin de contactgegevens van deze persoon. De opvolging kan u volledig zelf doen. Wenst u hulp en ondersteuning te krijgen van onze professionele SWOP Recruiters, registreer dan op SWOP Recruiter en laat u bijstaan.

Kunnen sollicitaties in SWOP gelinkt worden aan een bestaand ATS/rekrutering platform van het bedrijf?

Helaas nog niet. Indien u ons hierop attendeert, kan ons SWOP team hiervan wel kennis geven aan de kandidaat bij het eerste contact. Dit automatisch meenemen lukt (nog) niet.

Wat met de opvolging van de sollicitatie?

Wanneer een kandidaat solliciteert, wordt u hiervan op de hoogte gebracht via e-mail. De bedoeling is dat u deze kandidaat zo snel mogelijk zelf contacteert. Na sollicitatie gebeurt de opvolging namelijk in de eerste plaats door uzelf. Ook ons SWOP Team gaat aan de slag en neemt binnen de 48 uur contact op met de sollicitant om te polsen naar de status van de sollicitatie. Wenst u support en hulp in de zoektocht naar de juiste kandidaat? Registreer uw bedrijf hier bij SWOP Recruiter voor tal van voordelen en laat u bijstaan door onze professionele recruiters van SWOP.