Zeven tips om vacatureteksten te schrijven die scoren

Wist je dat sollicitanten één op vijf vacatureteksten onduidelijk vinden? Vooral als de functieomschrijving verwarrend omschreven is of de cruciale bedrijfsinformatie ontbreekt, haken ze af. En dat is jammer. Want een goed opgestelde vacature is dé manier om de juiste kandidaten aan te trekken. Met deze tips schrijf je glasheldere vacatureteksten die de aandacht vangen.
7 tips voor een vacaturetekst die scoort - Swop

1. Lijst taken helder op

Precies weten wat je toekomstige medewerker zal doen is een eerste vereiste om een goede tekst te kunnen schrijven. Heb je dit helder? Lijst die taken dan op in maximaal acht bullets. Omschrijf ze kort en krachtig en wees zo concreet mogelijk. Maak een duidelijk onderscheid tussen taak- en profielomschrijving: je beschrijft hier wat je medewerker zal doen, niet wie hij of zij is.

Tip: Vermijd vage of nietszeggende verwoordingen of jargon, en schrijf nooit tweemaal hetzelfde.

2. Beschrijf het functieprofiel ultraprecies

Hoe preciezer je het profiel van je ideale werknemer schetst, des te meer de juiste kandidaat zich ermee zal identificeren en je tot een match komt. Ga daarbij gerust een stapje verder dan ‘je bent een teamplayer en hebt een rijbewijs’. Ook hier is concreter altijd beter. Vermijd vage formuleringen als ‘je hebt leidinggevende kwaliteiten’. Schrijf liever: ‘Met jouw uitmuntende leiderschapskwaliteiten stuur je makkelijk een team van 15 man aan.’

Tip: Beperk je profielbeschrijving tot maximaal 8 bulletpoints en maak een mooie mix tussen soft en hard skills.

3. Kies een duidelijke functietitel

Mensen zoeken op de functietitels die naadloos aansluiten bij hun jobverwachting. Bepaal dus altijd eerst wie je ideale kandidaat is. Kies dan het woord of de titel waarop hij of zij effectief online zoekt – zelfs al zou je een andere gebruiken binnen het bedrijf.

Hou de functietitel in je vacature kort, duidelijk en to-the-point. Wil je er toch meer over vertellen? Neem het op in de taakomschrijving. Schrijf dus niet ‘schrijnwerker zowel op atelier als op verplaatsing optie vast’, maar gewoon ‘schrijnwerker’.

Vage en dure termen gebruiken om je functietitel meer allure te geven? Nee zeg. Schrijf dus niet ‘project management officer’ als je een een planner zoekt. Maar zoek je een verkoper voor je binnendienst, dan neem je dat best wel in de titel op.

Tip: Gebruik één en dezelfde functietitel in de hele vacature.

4. Stel je bedrijf aantrekkelijk en volledig voor

Kandidaten willen weten waar ze precies terecht komen. Uit onderzoek blijkt dat 83% van de mensen open staat voor nieuwe jobopportuniteiten. Een kwart daarvan ervaart het gebrek aan informatie over een bedrijf als een struikelblok. En 60% wil meer weten over het bedrijf én de bedrijfscultuur (bron: Belgium Talent Trends 2016).

Duidelijke bedrijfsinformatie wordt dus alsmaar belangrijker. Toch vergeten werkgevers die vaak in hun vacatureteksten op te nemen. Of gebruiken ze wollige woorden en clichés die voor elke onderneming kunnen gelden, zoals ‘gevestigde waarde in de streek’ of ‘groeiend bedrijf dat makkelijk bereikbaar is’.

Twee zaken moet je absoluut opnemen in je bedrijfsomschrijving:

je bedrijfsactiviteit: wat doet je bedrijf, in welke sector is het actief, wat onderscheidt je onderneming van andere bedrijven, wie zijn jullie klanten, hoe financieel gezond zijn jullie

je bedrijfscultuur: hoe gaan collega’s met elkaar om, wat verwacht de onderneming van haar medewerkers, hoe behandelt ze klanten en relaties, is de sfeer zakelijk of los, hoe wordt het werk en de medewerkers geëvalueerd, wat is het verlonings- en verlofbeleid …?

Tip: Gebruik je een online tool als SWOP om je vacaturetekst op te stellen. Vul zeker alle velden in om je bedrijf te omschrijven. Het vraagt wat tijd, maar het komt de kwaliteit en de vindbaarheid van je vacature ten goede.

5. Zorg dat je gevonden wordt

Start je taak- en profielomschrijving altijd met een korte intro, zo leid je de lezer gemakkelijker naar de de bulletpoints. En geef je de kandidaat iets meer kijk op het bedrijf of de sfeer. Schrijf bijvoorbeeld: ‘Voor de vacature van elektricien zoeken we een kandidaat die goesting heeft om de handen uit de mouwen te steken. Daarnaast herken je jezelf in onderstaand profiel:…’. Heb je meerdere vacatures lopen: varieer dan met je intro’s, maar zoek het niet te ver.

Door die trefwoorden waarop je kandidaten online zoeken in je vacaturetekst te gebruiken , verhoog je de vindbaarheid van je vacature. Dit verricht wonderen op vlak van SEO.
Vermeld de functietitel dus zeker nog eens in je intro. Verwerk in je inleidende zin het woord ‘vacature’ of ‘job’. Die twee woorden gebruiken mensen het vaakst als ze online naar werk zoeken.

Tip: vraag medewerkers welke trefwoorden zij online zouden ingeven om te zoeken naar hun functie binnen het bedrijf. Gebruik die woorden in je vacature om voor hen een collega te vinden.

6. Opvolgen, opvolgen, opvolgen

Vergeet nooit de naam en contactgegevens te vermelden van de persoon aan wie de sollicitant zijn motivatiebrief en cv moet richten. Geef je een telefoonnummer op? Zorg dan dat wie de telefoon opneemt, precies weet over welke vacature(s) het gaat. Zorg ook dat ze weten welke informatie ze mogen doorgeven of naar wie ze de beller best doorverbinden.

Vergeet niet om elke sollicitatiebrief te beantwoorden – ook al weerhoud je de kandidaat niet. Schrijf op voorhand een tekst waarmee je sollicitanten vriendelijk en duidelijk op de hoogte brengt dat ze niet in aanmerking komen voor de job. Zeg eventueel dat je hun cv in de wervingsreserve opneemt. Als jij je sollicitanten correct behandelt, dan houden ze een goed gevoel aan hun sollicitatie over én houden ze nog lang een positief beeld van je bedrijf/merk.

7. Nog een paar praktische tips

Laat je vacaturetekst altijd nalezen door een collega. Hij mag absoluut geen tik- of taalfouten bevatten. Je tekst is je uithangbord, kandidaten zien hem als een weerspiegeling van hoe serieus je bedrijf is en hoe het met zijn zaken omgaat.
Schrijf je vacatures altijd in de jij-vorm, nooit in de u-vorm.
Kies altijd een standaard lettertype en lettergrootte.
Gebruik geen gekke opsommingstekens: jobboards kunnen die vaak niet lezen en dan verschijnen ze als vraagtekens. Met een streepje zit je altijd goed.

Inspiratie nodig? Bekijk alvast onze voorbeeldvacature. Veel succes bij het zoeken van nieuwe collega’s!